Om Föräldrarnas dag

Föräldrarnas dag vill uppmärksamma föräldrars stora betydelse för att ge barn en god grund för hela livet. Dagen firas varje år den 19 mars, då Josef har namnsdag. Namnet betyder ”Herren skall föröka”. Josef var fosterfar till Jesus och är på flera sätt ett föredöme i att vara förälder och ge ens barn en god grund för hela livet. Två ord som är karaktäristiska för Josef är omsorg och ansvar. Josef är skyddshelgon bland annat för ofödda och fäder, och har festdag 19 mars i stora delar världen.

Föräldrarnas dag kan ex. firas genom att samlas kring en fin middag, tårta och festligheter, samt genom att tänka på sina egna föräldrar och vad de fått betyda för ens liv. Det är också en dag som vi på ett särskilt sätt – i bön till Gud, vår himmelske förälder – får tänka på de föräldrar vi har omkring oss.

Föräldrarnas dag instiftades år 2014 av Eunike, vars vision är att alla barn – genom sina föräldrar – skall få del av den kristna trons grund, värderingar och liv.

19 mars tillkännager Eunike den eller de som tilldelats Föräldrapriset. Föräldrapriset skall gå till personer eller sammanhang som på ett betydande sätt givit stöd till föräldrar så att dessa skall kunna ge sina barn en god grund för hela livet.

Skriv till oss och berätta hur ni eller er församling planerar att fira Föräldrarnas dag. Skicka gärna in bilder som vi kan lägga upp på webbsidan. Skicka även förslag till personer eller sammanhang som är värda att tilldelas Föräldrapriset.

Kontakt
Petra Pettersson, verksamhetsledare
email hidden; JavaScript is required
 

____________________________________

Gärna vill jag välsigna alla er som deltar i Föräldrarnas dag 19 mars, då vi firar den helige Josefs högtid. Jag ber att detta firande hjälper föräldrar att ge sina barn en god grund för deras tro och liv i Jesu efterföljd.

+Anders Arborelius ocd

Firas varje år 19 mars för att uppmärksamma föräldrars betydelse för att ge barn en god grund för hela livet